Ingrediente
- 4 oua (3galbenusuri si 1 ou intreg)
- 250 gr.unt.
- 250gr.zahar pudra
- 500gr faina,
- 1 praf de copt
- coaja de lamiie
Pentru crema:
- gem de caise sau gem de prune (4 linguri cu varf)
- 3 albusuri
- 100 gr. nuci
- 150 gr. zahar
- o lingura cu cacao
Mod de preparare
- Aluatul prajiturii (blat si partea razuita)
- Se amesteca toate se face o coca.
- 1/3 se lasa separat, iar restul se intinde in tava neunsa.
- Pentru crema se bat spuma cele 3 albusuri, se adauga zaharul, apoi restul de ingrediente si se amesteca pana la omogenizare.
- Se pune deasupra crema cu gem (se pot adauga nuci taiate cu cutitul si coaja de portocala)
- Coca pastrata se mai framinta cu faina sa devina mai tare si se da prin razatoare deasupra tavii (partea de razatoare cu gauri mari).
- Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 30-35 de minute.
Mod de servire
- Prajitura cu gem si aluat razuit se lasa sa se raceasca putin dupa care se poate servi.