Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa) GC0UJxoAuthorTopic: Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa) QA3M1mQ
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
on: Lun 16 Sept 2013 - 12:20

Mircea

Manager

Mircea

http://www.nebunidebuni.com
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa) Prajitura-cu-gem-si-aluat-razuit-raioasa-800x600-27245

Ingrediente

  • 4 oua (3galbenusuri si 1 ou intreg)
  • 250 gr.unt.
  • 250gr.zahar pudra
  • 500gr faina,
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamiie


Pentru crema:

  • gem de caise sau gem de prune (4 linguri cu varf)
  • 3 albusuri
  • 100 gr. nuci
  • 150 gr. zahar
  • o lingura cu cacao


Mod de preparare

  • Aluatul prajiturii (blat si partea razuita)
  • Se amesteca toate se face o coca.
  • 1/3 se lasa separat, iar restul se intinde in tava neunsa.
  • Pentru crema se bat spuma cele 3 albusuri, se adauga zaharul, apoi restul de ingrediente si se amesteca pana la omogenizare.
  • Se pune deasupra crema cu gem (se pot adauga nuci taiate cu cutitul si coaja de portocala)
  • Coca pastrata se mai framinta cu faina sa devina mai tare si se da prin razatoare deasupra tavii (partea de razatoare cu gauri mari).
  • Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 30-35 de minute.


Mod de servire

  • Prajitura cu gem si aluat razuit se lasa sa se raceasca putin dupa care se poate servi.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum