*Ingrediente:
- 150 g unt
- 4 oua
- 250 g zahar pudra
- 35 g cacao
- 4 linguri apa
- 2 linguri faina
- un varf de lingurita praf de copt
- esenta de rom
- cacao pentru finisat
*Mod de preparare:
1. Se amesteca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, cacaoa si apa
2. Se pune vasul la baine marie pana compozitia se infierbanta foarte bine si nu se mai simt cristale de zahar. Dam deoparte si lasam la racit.
3. Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza spuma cu restul de zahar. Se adauga cate putin, lingura cu lingura, din compozitia de cacao racita. Se mixeaza bine si se aromeaza dupa gust cu esenta de rom.
4. Compozitia obtinuta de imparte in doua parti. Una o vom pune la frigider, in cealalta vom incorpora faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Spuma de albusuri o vom incorpora in 2-3 reprize, astfel incat la sfarsit sa avem o compozitie spumoasa si aerata.
5. Turnam compozitia intr-o tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, pana blatul de tort trece testul cu scobitoarea.