Ingrediente
- 250 g de piscoturi, 250 g de mascarpone, 3 oua, 5 linguri zahar, 6 lingurite cafea, 2 linguri esenta rom, 100 g cacao, 50 g frisca, 1 varf sare, 1 lingura lichior de cacao, 1 buc. zahar vanilat, 75 ml lapte pentru frisca
Mod de preparare
- Se freaca 2 linguri de zahar cu galbenusurile pana cand amestecul devine spumos, apoi se adauga mascarpone si se amesteca bine, folosind mixerul.
- Separat se bate frisca si se pune peste compozitia de mai sus, amestecand pana cand se omogenizeza bine si adaugam 1 lingurita esenta de rom.
- Albusurile se bat bine cu un varf de sare. Cand s-au intarit, adaugam 2 linguri de zahar si zaharul vanilat si batem in continuare cu mixerul pana cand devine suficient de tare ca sa nu cada din vas.
- Spuma de albus se incorporeaza cu grija in compozitie, amestecand infasurat, ca sa obtinem o crema pufoasa.
- Crema astfel obtinuta se tine la frigider cam 30 min.
- Se face 1 cana de cafea tare cu 6 lingurite de cafea, in care se adauga 1 lingura de zahar, 1 lingura esenta de rom si 1 lingura de lichior si se lasa la rece.
- Intr-o forma inalta se pune o folie alimentara pe care se aseaza un strat subtire de crema peste care se pune un strat de piscoturi ce au fost inmuiate putin in cafea, doar cat sa se umezeasca. Piscoturile se aseaza unul langa altul pe toata suprafata vasului si se pudreaza cu cacao.
- Punem primul strat generos de crema, apoi iar un strat de piscoturi si cacao presarata cu ajutorul unei site pentru ceai si ultimul strat generos de crema.
- Se pudreaza din belsug cu cacao si se baga la frigider minim 5-6 ore (de preferat peste noapte), apoi se taie.
Mod de servire
- Tiramisu se serveste rece de la frigider.