Stirile pozitive ale diminetii (18-04-2020)  GC0UJxoAuthorTopic: Stirile pozitive ale diminetii (18-04-2020)

Mircea

Manager

Mircea

http://www.nebunidebuni.com
Stirile pozitive ale diminetii:

- Eroul de 99 de ani, capitanul Tom Moore, a strans aproape 21,5 milioane de lire pentru sistemul de sanatate britanic.

- Epidemia generată de noul coronavirus este de-acum ”sub control şi gestionabilă”, a anunțat ieri ministrul german al Sănătăţii.

- Raed Arafat, a anunţat aseară că va creşte în continuare capacitatea de testare în România şi vom ajunge la 8.000 de teste pe zi. Arafat a respins ideea că situaţia pacienţilor confirmați nu reflectă realitatea, precizând că, dacă am fi avut mai multe cazuri, ar fi trebuit să crească numărul deceselor şi al pacienţilor internaţi în secţiile de Terapie Intensivă.

- Suntem la 14 zile de la varful de noi cazuri la nivel global inregistrat in 3 aprilie.

- Echipa de la Oxford care lucreaza la vaccin a anuntat ca asteapta saptamana viitoare aprobarea pentru a incepe testele pe 400 de voluntari.

- Numarul pacientilor din Germania recuperati a fost mai mare decat numarul zilnic de noi cazuri pentru fiecare zi din aceasta saptamana.

- Ieri a fost a noua zi în care a scazut numărul pacienţilor aflaţi la Terapie Intensivă, in Franta.

- Spitalul nava adus in New York pentru a prelua parte din pacienti in cazul in care spitalele din oras nu fac fata numarului de cazuri este ocupat la 10% din capacitate.

- Testele efectuate de o echipa de la Standord in nordul Californiei, Santa Clara, pe 3300 de voluntari, arata ca numarul celor infectati dar fara a prezenta simptome este de 50 pana la 85 de ori mai mare decat arata datele oficiale. Rata deceselor in acest caz ar fi de 0.12%.

- Rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut pentru prima dată la mai puţin de unu în Germania.

- Abbott Laboratories va creşte producţia de kituri de testare pentru coronavirus, inclusiv a unui un nou tip de test care ar putea permite testarea în masă pentru Covid-19. Compania este pe cale să expedieze în această lună 4 milioane din noile sale teste pentru anticorpi, care indică dacă o persoană a avut Covid-19 în trecut şi a fost fie asimptomatică, fie recuperată.

- Luni dimineata, Chile va deveni prima tara din lume care va emite "cardul de imunitate" celor care s-au recuperat dupa ce au fost infectati. Acestia vor iesi din carantina si se vor putea intoarce la munca.

- Numărul contractelor individuale de muncă suspendate de la declararea stării de urgență (16 martie) a înregistrat joi a doua zi consecutivă de scădere. Astfel, un număr de 901.623 de contracte de muncă erau suspendate joi, în scădere cu aproape 70.000 de la numărul de 970.005 de contracte de muncă anunțate miercuri de Inspecția Muncii ca fiind suspendate.

- Cel mai mare test clinic, cu 5000 de pacienti, va incepe in 165 de spitale din Marea Britanie. Vor fi testate patru medicamente iar primele rezultate vor fi publicate in iunie.

- 245.000 de organizatii si persoane au donat $150 milioane Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

- Japonia va oferi un ajutor de 100.000 de yeni (857 de dolari) fiecărui rezident, japonez sau străin, pentru a ajuta la menținerea economiei pe linia de plutire în timpul pandemiei de COVID-19, a anunțat premierul Shinzo Abe.

- Sanofi vrea sa produca 600 milioane doze de vaccin anul viitor daca testele clinice pe care le va efectua cu GSK vor da rezultate.

- Danemarca va permite redeschiderea unor mici afaceri, de la frizerii, la saloane de frumusețe și școli de șoferi. Măsura va intra în vigoare de la 20 aprilie, a anunțat guvernul. Danemarca a fost printre primele state europene care au decis închiderea afacerilor.

- Ikea si-a propus sa deschida luna viitoare magazinele din Europa.

- Volvo a repornit activitatea la uzina din Olofstrom, din Suedia, unde sunt fabricate componente de caroserie, iar pe 17 aprilie pornește și uzina din Gothenborg. Ambele livrează piese pentru fabricile mărcii din China, care funcționează la capacitate normală.

- Raiffeisen Bank a donat 2 milioane de lei spitalelor din Romania.

- Fundatia pentru o Societate Deschisa a lui George Soros a anuntat ca va dona $130 de milioane pentru combaterea Covid-19

- Sub conceptul de "Cel mai mare festival de muzică din sufrageria ta", pe 1 mai, pe site-ul SolidarLocal.ro, se va lansa o serie de concerte susținute de unii dintre cei mai renumiți artiști: Iris, The Sonic Taste, Șuie Paparude, The Kryptonite Sparks, Liviu Teodorescu, Nicole Cherry, Dora Gaitanovici, Jurjak, Valeria Stoica și Les Elephants Bizarres.

- Actrița Alina Șerban a fost nominalizată la Premiile Academiei Germane de Film “Cea mai bună actriță”. Pe 24 aprilie va avea loc cea de-a 70-a ediție a Premiilor Academiei Germane de Film (German Film Awards). Premiile supranumite “Lola” celebrează reușitele industriei de film din Germania. Ceremonia de decernare a premiilor va fi difuzată online și pe canalul TV Das Erste.

- Actorii Diego Luna, Stellan Skarsgård şi Kyle Soller vor juca într-un serial „Star Wars” al platformei Disney+ bazat pe un personaj din lungmetrajul „Rogue One”. În centrul serialului va sta Cassian Andor, personaj jucat de Luna în „Rogue One” (2016). Acţiunea va avea loc înainte de evenimentele prezentate în lungmetraj.

EXTRA (nu sunt pozitive dar sunt importante):

- Serviciile de informații americane au alertat Israel și NATO privind noul coronavirus încă din noiembrie 2019. Conform Channel 12 News, serviciile americane au sesizat încă din a doua săptămâna a lunii noiembrie că există pericolul unei pandemii și au transmis informația într-un document strict secret. La acel moment, acest informații erau cunoscute doar de către guvernul chinez. Administrația Trump nu a considerat această informare demnă de interes. Aceeași reacție au avut-o și factorii de decizie din Israel, care au aflat despre riscul unei pandemii la finalul lunii noiembrie.

- Un nou studiu arată că după vârsta înaintată, obezitatea este cel mai important factor în cazurile grave generate de Covid-19.

BONUS (au o doza de umor):

- Ministrul Sanatatii din Argentina a fost insotit la conferinta de presa de un specialist in boli infectioase. Acesta le-a recomandat argentinienilor sa practice sexul de la distanta folosind aplicatiile de dating sau apelurile video, sexul virtual fiind o alternativa "buna" la cel real.

- Padurarii din Islanda le-au recomandat persoanelor afectate de izolare sa imbratiseze zilnic un copac timp de 5 minute.

- Șeful Consiliului Judetean Bihor a fost amendat după ce a fost prins la pescuit în plină pandemie. "Nu trebuia să cedez acestei ispite", a declarat el dupa ce a fost amendat cu 5.000 de lei.

Fotografia diminetii - Sper ca nu e prea tarziu si nu ati vopsit toate ouale

Stirile pozitive ale diminetii (18-04-2020)  94353910

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum