“A true story of faith, devotion and undying love” – o poveste adevarata despre credinta, devotament si iubire nemuritoare. Cam asa suna tagline-ul filmului. Hachiko – A dog’s story, este un film inspirat dintr-o poveste reala, petrecuta in Japonia. Filmul urmareste relatia speciala aparuta intre un profesor universitar si un caine pe care il gaseste pe strada si il duce in casa lui. Intotdeauna cainii au fost cele mai apropiate animale cu inclinatii spre umanitate. Toata lumea stie ca patrupedele nu au fost dintotdeauna animale de casa. Si acum sunt zone unde inca se gasesc caini salbatici. Hachi este un caine dintr-o rasa nobila, si anume Akita Inu (am cautat pe Google pana mi-a venit acru :)) ). Este un caine mai mult decat inteligent, iar iubirea si devotamentul fata de cel care i-a oferit un camin au fost atat de imense, incat iti da fiori, te lasa fara rasuflare. Este incredibil sentimentul care te curpinde la vizionarea filmului. Nu ai cum sa nu reactionezi. Richard Gere este un actor care si-a facut inca odata treaba intr-un mod surprinzator. O drama impresionanta, un film lacrimogen care nu te lasa indiferent.
Cum am spus mai sus, filmul este inspirat dintr-o poveste reala. Adevaratul Hachiko s-a nascut in anul 1923, in orasul Odate (Japonia). Cand stapanul lui, Eisaburo Ueno, profesor la Universitatea din Tokio, a murit in mai 1925, Hachi s-a intors în gara Shibuya si l-a asteptat in fiecare zi, timp de 9 ani. Hachiko a murit in martie 1935. Astazi, statuia din bronz a lui Hachiko asteptandu-si stapanul, se afla la intrarea in gara Shibuya.
Nu vreau sa va povestesc filmul, ci doar sa va sporesc curiozitatea pentru a-l viziona. Daca esti o persoana normala, probabil ca o sa iti dea lacrimile, si nu doar odata. Daca esti un iubitor de caini, s-ar putea ca “fenomenul” sa se transforme in “precipitatii” lungi. Si daca esti o persoana care a avut caini la care a tinut mult de tot, atunci sper sa rezisti in fata puhoaielor torentiale care o sa iti tasneasca din suflet.
Are nota 8.1 pe imdb, dar consider ca merita 10, fara indoiala